Suddig och luddig.

I startgroparna...

Min kanin Frasse har hoppgener. Många av hans förfäder (särskilt morfar) har placerat sig bra på hopptävlingar. Där de seglat fram över höga färgglada hinder.

Frasse själv har inte kunnat fångas på bild även om han också är en duktig hoppare som gärna hoppar lite spontant över dammsugarröret och sånt ibland.

 

 

Men plötsligt en dag så händer det!

Han hoppar när jag har kameran framme. Självklart blir kortet suddigt...

 

 

Han kliar sig lite nonchalant med örat efter hoppet som om "det där var väl ingenting"


 

 

 


Julpyntad blogg.

Sädär nu är bloggen också pyntad! Mycket snöflingor och rätt rörigt blev det men jag hann inte riktigt lägga tid på någon ny avancerad header. Hoppas snöflingorna som faller syns, så att det inte bara står "bild" i små fallande rutor. Om ni också vill ha snöflingor på bloggen finns en bra beskrivning här.

Nu ska jag åka på en till adventskonsert inne stan. Men den här gången ska jag inte vara med och sjunga. Bara lyssna. Tar nog med mig skissboken.

Ha en fortsatt trevlig första advent!


Första advent och mat.

 

Imorse tändes första ljuset innan jag cyklade iväg till stan och adventskonsert med kören. Väldigt mysigt. Efteråt blev det en fika med C och S.

 

 

 

 

När vi kom hem blev det ugnsstekt lax med pestotäcke. (Haha hoppas ni lägger märke till den snygga bananen mitt på fönsterbrädan.) Nu är W på gymmet medan jag ligger och äter lösgodis från igår. Men jag laddar helt enkelt för veckan som kommer.

 

 

Nedan en bild på fredagens pizza när den precis åkt in i ugnen.

 

 

 


Igår.

Igår städade vi hela lägenheten. 69 dammiga kvadrat är jobbigt att städa. Efter några timmar var vi klara och cyklade till affären och köpte lite goda saker (mozzarella, champinjoner tex.) att ha på pizzan som vi senare svängde ihop och skjutsade in i ugnen.

Framför halva idol åt vi den och drack cola (så längesen men såå  gott!)

Bästa chipsen just nu är Sourcream-Dill. Så nu vet ni det också.

 

 

 


Kaskelott på franska låter så flott.

 

 

 

 

Jag gillar klippet av minst tre anledningar.

 

1. Berättaren låter som han i Amelie från Montmartre

2. "Kaskelott" på franska låter så bra

3. Kaskelotter är väldigt fashinerande.


"Allt fler såkallade vanliga människor vill ge sig ut i internetvärlden"


Aladdin(a)praliner!

Det är något visst med aladdin-asken. Här kan man rösta på de man vill ha kvar! (Smart reklam marabou!) Mina favoriter är cocoskola och trillingnöt. De som alltid blir kvar hemma i asken (när man har börjat på andra lagret)  är: Likörtryffel, Ägglikör, Romrussin och Körsbär i likör. Urk!

Mina syskon bråkar om den vita i mitten.


Lunchtime.

Strax blir det lunch. Kycklinggryta med kokosmjölk, massa härliga kryddor (köpte frysta asiatiska kryddor i liten låda, Findus tror jag) och wokgrönsaker i . Till det blir det säkerligen quinoa.

Idag har en lantmätare snackat med oss. I arbetslivet kan vi komma att arbeta tätt med dem så det var spännande att höra hur deras processer och arbetssätt ser ut och hur vi kan dra nytta av varandra. De pysslar bland annat med att stycka tomter utifrån en Detaljplan som en planerare gjort.

Efter lunch blir det en tur in till stan. Har lite grejer att fixa plus att jag är grymt sugen på att lära mig binda böcker. Ska se om det finns någon bra bok på bibblan.


MIN MOLESKINE!

Nu börjar de där dagarna då man knappt hinner gå upp förrän det är mörkt.

Skrivit klart mitt paper och skickat in så nu ska jag sätta mig och rita i min nya Moleskine.

 

Mina förväntningar på den här boken var höga eftersom jag tittat runt på nätet som en dåre innan jag klickade hem den på Adlibris.

Kan säga redan nu att den kommer bli en favorit.

Varför är den så bra?

Jag bortser från att stora ikoner inom konst (van Gogh) och litteratur använt den här och försöker nedan spalta upp de 5 bästa sakerna med min Moleskine.

1. Jag kan använda tusch- och bläckpennor hej vilt utan att det läcker igenom.

2. Den är ordentligt gjord (det syns och märks) och när man slår upp den lägger sig sidorna platt oavsett var i boken man gör ett uppslag slipper hålla på att hålla tillbaka bångstyriga sidor medan man ritar.

3. Bra design med fickan längst bak där man kan förvara papperslappar och kraffs.

4. Bra storlek att ta med sig överallt

5. Färgen (lätt gult) på pappret och den lena strukturen funkar till de flesta tekniker.

(Ska återkomma om akvarell funkar, annars finns det speciell bok som heter Watercolour-book med tjockt papper som iofs inte skulle vara fel att ha!)

Det finns hur mycket som helst att inspireras av när det gäller Moleskine-böcker. Folk målar gör collage, tecknar, illustrerar, kladdar, använder dem som resedagböcker osv.

Anna Rusakovas Moleskine

 

 

 

 

 

 


Matnyttigt!

Till alla er som vill veta lite mer om maten ni stoppar i er finns här en prima sida!

(Om ni inte är baddare på finska går det att ändra språk högst upp till vänster)


Ett riktigt brev med frimärke.

Är det något man blir glad av är det handskrivna brev!

Idag låg ett till mig på dörrmattan som hade ett frimärke med pussmun på. Nu ska jag läsa brevet och fortsätta äta på min Gott och blandat påse. (Jag firar eftersom jag precis läste färdigt en bok på 180 sid, vad den handlade om? Vetenskapsteori...)

Föresten såg jag en frukttjuv på Willys idag. Han stal både äpplen och clementiner.

 


Hö om Frasse själv får välja.

 

 

 

Frasse spenderar helst sin tid i höpåsen. Han älskar att krypa längst in där han tar de finaste bästa stråna och siter där inne och mumsar så att hela påsen rör sig.

 


På tal om att vika tvätt ja...


Gammal goding.

Gigi D'Agostiono - La Passion

 

Dricker nyponsoppa och lyssnar på den här!

Den har gått runt runt under helgen, bäst att vika tvätt till =)

Jag skriver som en av kommenterarna på youtube: ...brings back some memories from the 00's.


Helgen.

 

 

Igår flydde jag till tjejmys. Vi åt massa god mat, batteriet på kamran höll på att ta slut så jag skyndade mig att lägga på av allt som fanns i närheten för att ni skulle få se det mesta! Sen dog kameran....

och vaknade inte förrän åtskilliga timmar senare, lagom till efterrätten irish coffe och chokladmousse.

Efter det cyklade vi ner till stan i världens regnskur och mötte upp delar av klassen och sen var det dans natten lång.

 

 

Dagen idag har varit väldigt slapp. Blev bjudna på kycklingwok och nudlar av grannarna (underbart att slippa laga mat!) Har tvättat några maskiner faktiskt. Men mest suttit framför flickr och youtube och inspirerats av Moleskineböcker som folk fyllt med vackra skisser, teckningar och målningar. Nu har jag beställt en egen Moleskine och ska själv avgöra om den är överskattat snobbig eller om den är oumbärlig och alldeles alldeles underbar...

 

 


Förra onsdagen klockan halv nio på kvällen fick jag ett ryck...

...och började baka en tårtbotten i kastrull (recept kommer) och det ena ledde till det andra. Jag flängde runt till tre affärer för att hitta grönt marsipantäcke. Kassörskans blick jag fick när jag skulle betala mitt täcke var talande. Det är nog inte så vanligt att deras sista kund en onsdag brukar köpa just marsipantäcke.

 

 

 

 

 


Fifaaan.

Jag flyr hemifrån eftersom det ska vara fifakväll här hemma.

 

Hälften av vardagsrummet ser ut så här:

 

 


Tillsammans är man mindre ensam.

 

Har ni inte sett den, se den (hela) det finns en anledning till att den har

setts 45 miljoner gånger.


Godmorgon!

Jo rödbetorna blev goda! men jag gjorde världens mat-tabbe igår. Klockan var sent när jag kom hem och jag höll på med andra grejer under tiden jag lagade mat (inte bra) Av någon anledning och utan att tänka pytsade jag i en hönsbuljongtäring i köttfärssåsen som jag stod och gjorde. Det blev inte det minsta gott eftersom man måste ha någon liter vatten och ha intentionen att göra soppa om det ska bli bra. Så jag hällde på vatten, bönor och grädde och det blev en halvbra kötfärsgryta som var rätt ok med turkisk yoghurt till.
Man ska aldrig göra två saker samtidigt om man lagar mat sent på kvällen.

Nu: frukost utan buljongtärningar.


Mer från ritblocket.


På spisen står rödbetor och kokar som vi ska äta alldeles strax med smör, sallad och lite annat gott till.

 


Om

Min profilbild

RSS 2.0