Ett litet leende.

 

4 saker jag gjort idag:

Köpt våriga förvaringsboxar för halva reapriset på indiska.

Bakat kladdkakemuffins som ligger i frysen eftersom de enligt receptet är godast halvtinade.

Druckit detox-te och färskpressad apelsinjuice.

Gått en vinterpromenad bland snöflingorna.

 

 

 

 


Himlen är oskyldigt rosa.

 

Himlen var så otroligt färgsprakande. Hade jag haft en bra kamera och tålamod hade jag dokumenterat minst en gång i minuten för ljuset och färgerna ändrades gång på gång tills allt försvann under horisonten och min värld blev mörk.

Har tänt flera ljus och sett lite halvt på Robinson-finalen (Det viktigaste var att Jimmy inte vann och se det gjorde han inte heller) medan jag tecknat i min skissbok. Men nu är tv:n avstängd och jag ska boka ett träningspass till imorgon och sedan fortsätta mitt tecknande innan jag tar en varm dusch och kryper i säng.

Godnatt!


Dukat för en.

 


Så sött och raffinerat.

Sweet Dreams from Kirsten Lepore on Vimeo.


Till affären genom snön.

 

Till affären med kameran i högsta hugg.

 

 

 

Såhär ser cykelbanan ut och till höger bakom vallen ska man gå =) Härligt när det är plogat. Igår var det inte det på sina ställen...

Folk har stått längs gatorna och skottat fram sina bilar. Stora lastbilar kör stora lass med snö ut från stan. Den här stan är inte alls dimensionerad för snö.

 

I helgen är Frasse och jag ensamma hemma och jag har dessutom en långhelg framför mig. Ledig tom. måndag. Jippie!


Snökaos light här.

Tog mig genom snödrivor mina långa 150 m till skolan imorse. OJ vad mycket det snöat inatt! och vad det fortsätter.

Ikväll blev det hämtpizza och cola. Väldigt gott!


Mer än en halv dm snö hann komma på några timmar.

...och här sitter jag och drömmer om våren.

 

Även om våran balkong är täckt av balkongen över har det drivit in ett snötäcke även här.


Lax och coucous till middag. Med cremefraiche smaksatt med rivet skal och pressad saft av lime. Till det apelsin och avokado i tärningar. Oväntat gott med apelsin! Nyttig middag med massor av Omega 3 och annat nyttigt, sånt gillar vi. Men nu blir det en tinad lussekatt ;)


När kommer våren?

Jag tecknar och ritar i min fina Moleskine men har inte möjlighet att scanna ännu. I väntan på att skolans scanner ska kopplas in så lägger jag in en gammal teckning som ni sett förut.

 


Brrr.


En bild från i julas då Frasse satt med oss i soffan. Hans mun är sötast i världen!


Zumbapasset förut var väldigt kul! Fick testa både salsa och en annan dans. Svettigt men kul som sagt. Var väldigt glad att jag hade mössa på mig för att komma ut i drygt 7 minus från gympasalen var en skillnad på åtskilliga grader! 


 


Efter två lussebullar, oboy och städning.

Ikväll ska jag på Zumba -pass. =)

Godare än gott.

 

Idag svängde jag ihop en kräftsoppa till lunch. Nu ska jag till gymmet och köra mitt eget program. Önska mig lycka till för jag har grym träningsvärk sen i fredags.


Rensning it is!

Tittar på konståkning, en av få sporter jag uppskattar att titta på. Samtidigt försöker jag få ordning i min hylla och skrivbordshurtsen. Vad mycket roligt man hittar!

Godnatt.

Såg precis klart veckans höjdpunkt på Tv:n: Familjen Annorlunda, som vi missade i måndags. De är så härliga mot varandra i familjerna och verkar kämpa på så bra i alla situationer.

Jag vill aldrig att programmet ska sluta sändas. Extra bra blir det med lussekatter och oboy till!

Nu är det sovdags.


På promenad i rimfrosten.

 

 

För några dagar sedan när vi hälsade på min faster var det så fin rimfrost ute. Vi (jag) var bara tvungen att gå ut och fota. W tyckte det var roligare att kasta snö på mig. Den tjocka mössan och den fina sjalen lånade jag av min snälla faster.

 

 


Nina fina!

Min fina Nina är med som Geisha på den här sidan. (klicka på Portrait och sen Nina)

Grym geisha-sminkning (av hennes kompis Emelie) och fin modell såklart ;)

 


Sigtuna.

 

 

 

 

 

 

Sigtuna är en av de mysigaste platserna i Sverige, helt klart! Finns ett kort på mig när jag bara var ett par år och min kusin körde runt mig i sittvagn mellan gränderna. Sedan dess har jag varit i Sigtuna många gånger. I somras en sväng. Då såg det ut såhär:



Rosa hus!

 

Olivia och jag i Sigtuna.

 

Tant Bruns fik.

 

Juni 2009.

 

Januari 2010.

 

 

Förutom husens utformning vad gäller färger, fönsterplaceringen och skalan så känns det som att husen har sin själ kvar på ett mystiskt, nästan magiskt sätt. Många av byggnaderna är flera hundra år gamla och skulle säkert ha massor med spännande saker att berätta. Eftersom jag utbildar mig till planeringsarkitekt ingår det i utbildningsprocessen att stanna upp och reflektera över saker man tycker om. För att någon gång i framtiden kanske kunna få fram liknande stämning och känsla i ett eget projekt.

Elsa Beskow tänkte sig Sigtuna som hemplats åt karaktärerna i hennes böcker om Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin. Hennes illustrationer är underbara och Elsas böcker är så inspirerande att titta i.

Föresten...tror ni inte att en liten svart hund kom farande längs gågatan inne i Sigtuna som ett litet yrväder. Jag kan slå vad om att det var lilla prick, precis som i böckerna.

 

 

 

 

 

 


Kvällspromenad igår.

Hittade vinterskor till W innan han skulle på bridgetävling. Jag gick till bibblan och lånade roliga böcker sen stack jag till ica en sväng. På kvällen såg vi lite av idrottsgalan. Hade verkligen för mig att den var roligare. Var ju pinsamt med de såkallade dansarna som skulle åla runt på borden tex. Fast Morgan var ju lite kul men ingen kan ju mäta sig med Robert den store Gustavsson. Nu blir det skola.

 

 

 


Frostnupna rosor.

 

 


Om man har mycket tid och postitlappar.

 

 

Tack för tipset!!!


100 saker som du kan göra.

Någon som har mycket tid och vill vara lite kreativa? Ta er igenom den här listan vetja!

Om

Min profilbild

RSS 2.0