Tjuvstart.

Var inte hemma förrän efter sextiden idag. Lång dag! Men som tur är har vi ofta schemafria fredagar. Vilket gör att det känns lite som helg redan, särskilt när det blir tacos ikväll.
Så ikväll njuter jag av helgkänslan och laddar upp för en heldag med skolböckerna imorgon.
Igår var vi ute och dansade, jag hade mina nya strumpisar. Man känner sig som en snöleopard när man har dem på sig!


Så fri som det går!

Pratade precis med läkaren från Lund. Mycket information på en och samma gång. Från scanningen och röntgen jag gjorde så syns det lite rester kvar på två ställen vilket man alltid får räkna med efter en sådan här strålningsbehandling. Men det var obetydligt och har förhoppningsvis försvunnit till återbesöket om ett halvår då jag ska tillbaka för vidare kontroll och scanning igen. Så jag är så frisk som det går just nu.
Känns helt underbart.

Ninisen.Saknar min frasse-boffsh massor! ♥ snart måste jag åka till västkusten och hämta hit honom.

Helgen bjöd på mycket!

Har hunnit med massor av kul och mys i helgen.
Nu sitter jag med en rapport och under tiden lyssnar jag på den här låten av Jason Mraz.

"finally dedededededee"
En bit av naturen.

Den här ritade jag som hastigast härom dagen.Tack igen finaste.


Imorgon ryker topparna!Har haft en ganska lustig frisyr det senaste haha. Men lyckats fixa det rätt ok ändå. Men imorgon ska topparna AV!


(Blomrankan gjorde jag på sjukhuset i Lund senast)


Härlig helg!

Jag gjorde scanning och röntgen i Lund. Läkarna ska titta på bilderna och blodproven och så kontaktar de mig i veckan som kommer.
En bild från förra helgen när jag var inlagd i Lund. Jag hade Allahelgonakyrkans torn som utsikt.
Ritade av den och mixtrade med den lite i ps. Kul att testa på saker man inte brukar ;)

Solen lyser så jag måste öppna balkongdörren.

Idag är en bra dag! Snart ska jag hämta biljetterna tur och retur till Lund imorgon. Alldeles strax levereras en liter mjölk från affären som genom ett trollslag. Jag bör inte närma mig männiksor på alltför nära avstånd så mjölken får lämnas i trappen ;) men eftersom jag alltså kan åka tåg imorgon fram och tillbaka till Lund på läkarbesöket så måste jag ha "tappat" strålning och kan inte stråla så mycket längre.

Föresten fick jag veta igår att jag hade alla rätt på senaste tentan! Jag gjorde ett glädjeskutt av bara farten.

Gubben nedan gjorde jag i helgen.
Wiho!

Oj vad jag hunnit mycket idag!
Min läkare och jag pratade och han bestämde att jag kan åka tåg till Lund på torsdag, vilket betyder att jag kan gå till skolan och träffa folk på fredag. Strålningen mattas av dag för dag och jag blir ju mindre och mindre radioaktiv.

Det är faktiskt inte outhärdligt att ha "husarest" men jag längtar till jag får kramas igen!
Får paket och söta hälsningar och sms mest hela tiden!  Men igår var verkligen rekord. Brevbäraren höll på att tappa saker i trappen. Så gulligt!
Inte bara brevbäraren levereade igår utan helt plötsligt fick jag ett halvmystiskt sms om att jag skulle titta ut utanför dörren. Där stod kanske världens grönaste finaste påse med världens finaste innehåll!
Varmt tack alla ♥
En teckning jag gjorde på sjukhuset i helgen.

Spårlöst.

Hahaha se den här!

Dagen D.

Wihoo! Den här dagen har jag räknat ner till i ett halvår. I helgen var jag på strålningsbehandling i Lund. Mycket blandade känslor i helgen. Även om jag gråtit och skrattat (mest skrattat) så känns summan av kardemumman bra. Jag måste berätta om min kära rumskompis, vi hann prata en del eftersom vi gjorde behandlingen samtidigt och fick  vara i samma rum över helgen för att inte utsätta andra för strålning. Vi var rätt lika fastän några år skiljde oss. Hon hade för det första samma sorts sjukdom på samma sida och hade gjort samma ingrepp. Hon berättade om sin mani att göra listor. -Är det något du är osäker på så gör listor på för och nackdelar. Det kan hjälpa till att förstå, komma till insikt, fatta rätt beslut.
Jag lyste när hon berättade. Det är ju precis så här jag jobbar (eller jobbade)
Det är så mycket lättare att se saker när man ser dem på papper. Svart på vitt. Att skriva ner varenda liten ilsken ond sak och numrera dem, upptäcka att det inte tar slut. I takt med att pappret fylls av alla små elaka saker så töms hjärnan på samma saker.
Jag har faktiskt tappat mig själv det senaste året kanske ännu längre och det handlar inte bara om att skriva listor!
Jag har suttit fast i en bubbla. Den bubblan är jag på väg att ta mig ur, ytterligare ett steg är taget och jag är så stolt och så är det så skönt att andas frisk luft igen. Kanske var det strålningen som fick den sista delen av mig på rätt väg. Det onda och dumma har strålats bort. Jag har liksom fått en till start. Fritt fram för ärlighet, lycka och massa skratt. Oavsett beskedet på torsdag (om jag ska göra om behandlingen eller ej) så vet jag att jag inte får tappa mig själv igen på det sättet.

Sen har mina underbara vänner tok-smsat och ringt så jag har knappt hunnit läsa de böcker jag hade med eller se de serier jag hade med.
Jag har också kommit underfund med vilka som verkligen är på min sida och krigar och inte bara säger saker med tomma ord som ändå inte betyder något när det verkligen gäller. Som verkligen bryr sig och inte är fejk utan som verkligen är äkta äkta äkta. Tack fina, ni vet vilka ni är!

Har åkt en timme med tåget på väg mot...

Har åkt en timme med tåget på väg mot Lund och en helg på sjukhuset, kanske borde jag vara nedstämd men det är jag inte för jag är på väg mot slutet av den här jobbiga perioden. Passande nog sitter jag bakom några onkologer som diskuterar om att det är dåligt eller bra att apoteket säljer krämer och kosmetika. Nu ska jag sova en stund.


Yellow.

Lyssnar på Coldplay och lite annat bra medan jag fixar med mina nya förvaringslådor som jag köpte idag. Hittade även vakuumpåsar som man kan förvara täcken i. Har nämligen bla. två extratäcken och lite annat som inte behöver vara framme.

En av Coldplays bästa låtar tycker jag är Yellow därför blev jag överlycklig när jag hittade en söt liten gadget till Windows 7 som är ett litet piano som man kan spela på med tangenterna på datorn. Inget avancerat alls men för en pianogalning som mig är det underbart (även om man inte kan trycka in flera tangenter samtidigt så kan man klinka en enkel melodi iaf!)


Det brukar aldrig vara så att liveversionerna är bättre än de vanliga, men när det gäller Yellow är det så tycker jag.Its no excause to be sat down on this song, If you stand up we bye you all icecream.Ruttsich.Min syster Olivia och jag utvecklade ett språk när vi var små. Boffsch och ruttsich är ord som ingår.
Boffsch betyder mysigt,gulligt,varmt,pälsigt,mjukt, ungefär.
Boffsch kan man säga till allt man gillar tror jag.
Ruttsich betyder mer lurig, lite full i sjutton, busig.
Jag är ruttsich idag!


Brändaholm.Bortskämd med sol och mat.Efter en toppenhelg är jag nu helt redo för en ny vecka. Känner mig otroligt taggad och har beställt kurslitteratur, varit i skolan och hunnit med en massa annat nödvändigt. I helgen blev jag bortskämd med underbart god mat och lyxen bara fortsätter! I ugnen står en paj som jag inte gjort en millimeter på. Efter lunchen blir det en promenad till Brändaholm, ett koloniområde som jag inte besökt. Så det är på tiden att det blir ett besök där!


personligalmenacka.se

Här finns en tävling där man kan vinna en almenacka från personligalmenacka.se

(Maria som har som har bloggen "Lady thirty" gör otroligt roliga illustrationer! Så även om ni inte vill tävla om en almenacka så ta en titt på hennes blogg här!)

THE SKETCHBOOK PROJECT!

The Sketchbook Project: 2011

Det går till såhär: Man anmäler sig och betalar en slant, får en skissbok hemskickad till sig. Den fyller man med skisser och målningar. Sen åker boken ut på turné i Usa och visas för de som vill se. Läs mer här.

Jag har anmält mig och jag ser fram emot det så himla mycket. Bäst hade ju varit att åka till San Fransisco i mars och kolla in skissboken. ;)


Mitt hjärta gick sönder.

Jag hade kunnat skriva flera hundra sidor. Knappa på tangentbordet till solen går upp och förbi det. Men just nu fixar jag inte det. Det är slut mellan mig och min pojkvän, sambo, vän och kärlek sen 4 år. slut.
Tårarna trillar. Samtidigt som jag också kände det på mig så tänker jag ändå på allt vi skulle gjort, som vi ville. Jag tänker på alla fina stunder och på hur kul vi har haft. Allt spelas upp som filmer i motljus och jag gråter ännu mer. Jag känner mig värdelös, lurad och samtidigt ångerfull. Kunde jag gjort något annorlunda? Hur ska jag någonsin kunna öppna mig så för en annan människa? och hur i hela friden jag ska kunna leva utan honom?

Jag läser Sandras text för att inte känna mig ensammast i världen. Bitvis ger hon så träffande beskrivningar att man ryser.

Om

Min profilbild

RSS 2.0