Försommarvärmen.

Jag har gått i shorts och kjol senaste dagarna. Vilket underbart väder! Folk jag pratat med runt om i Sverige kan inte förstå hur det har kunnat vara så varmt här. Men nu ska jag lämna Göteborg, vilket känns trist på ett sätt eftersom värmen fortsätter här, 18-20 grader i helgen. Men det finns ju annat än väder som betyder något såklart. Kommer bli en härlig valborgshelg!

Solvarm bänk.

Medan jag var borta i huvudstaden över helgen har allt hunnit väldigt långt här i Göteborg. Idag har jag varit en sväng i både trädgårdsföreningen, slottskogen och nu botaniska. Dessförinnan har gjort två betydelsefulla intervjuer till mitt arbete och ska nu fortsätta skriva. En koltrast kvittrar och folk strosar runt bland vårblomsexplosionen här i botan.. Kanske är tiden nu allra vackrast. Innan alla blad riktigt spruckit ut. Ut och njut av naturen. Våren har man inte råd att missa.

Nästan sommar.

Jag befinner mig i ett soldränkt Stockholm. När solen gick ner igår gick vi på Sagabion som är från 1937. Han som rev biljetter där var jättetrevlig och det kändes som att vara tillbaka i tiden då bion byggdes och det inte fanns några trötta irriterade biljettrivare på någon biograf, någonstans.
Vi gick på jakt efter godis då A såg en skylt med något som jag skulle kunna ha sagt.
Vi lagade tacopaj härom dagen. Jag var såklart tvungen att ha majs i så A hämtade polygripen.I eftermiddag hoppas jag på att vi ska på en konsert i en kyrka där en på A:s jobb är med och sjunger.

Endagåttatimmartreminuterochtiosekunder.

Idag fyller bästa S år hurra hurra hurra för henne!

Jag tvättar, ringer skriver och packar. Imorgon blir det en tripp till huvudstaden!En fräsig bild S tog på mig på min födelsedag.

Min födelsedagMamma är bäst på att göra tårtor!

(sitter i telefonkö samtidigt som jag letar böcker på stadsbiblioteket, idag blir många saker gjorda trots regn!)

Skriver uppsats.

Armband är grejen. Min grej. Jag har inte tänkt på det förrän en vän sa det till mig för några veckor sen. Att armband är jag, mitt signum. Men det ska vara armband som betyder något, som har ett personligt värde, helst i bra material som inte irriterar och sticks. De ovan tycker jag mycket om. På senare tid har jag även börjat använda min klocka regelbundet. Oumbärligt.

På förmiddagen satt vi på Handels nu har vi gått tvärs över gatan till GUs lokaler.
Nu är min minipaus på 5 minuter slut och jag ska återgå. Hittils kan jag summera denna dagen som en bra dag. Har fått mycket mer gjort än vad jag räknade med.

P som i penna och promarker.
Tar paus i pluggandet och ser genast mina fina promarkerpennor som ropar på mig och vill egentligen sätta mig ner och rita. Men det får jag inte göra förrän ikväll, istället tittar jag runt på väskor till dem. Mina promarkers ligger just nu i en papperspåse från makeupstore. Inte så praktiskt att ta med sig precis. Jag som flänger och far har redan gjort 24 resor detta år som är längre än 15 mil. Som tur är har nästan alla varit med tåg och inrikes.

Har tidigare gjort en liten promarker-guide där jag visar mina färger och vad de heter. Jag upptäckte att de kan vara svåra att hitta eftersom man måste gå tillbaka i månadsarkivet så här finns länkar. Promarkers del 1, del 2, del 3 och del 4)


Frasse och jag i köket.Frasse och jag i förra lägenhetens köksfönster någongång under den jobbiga våren 2010. Frasse vägrade att vara svartvit.

Om

Min profilbild

RSS 2.0