Mot skolan.

Första dagen i skolan sen i mars. Ett till steg mot att bli mig själv igen!


Kiss the rain.


Den här låten har jag inte hört på år. Men ikväll kom den upp av en slump, Spotify slumpade fram den till mig.

Jag har tänkt mycket på den dagen i slutet av september när jag går ut från Lunds sjukhus och (förhoppningsvis, ja det finns inget annat) är friskförklarad. Jag har sett fram emot, väntat, tänkt, längtat sen mer än ett halvår tillbaka och trott att bara jag fixar det, att gå ut genom dörrarna där med läkarens peppande ord i öronen, så fixar sig allt annat runt omkring. Det blir iallafall lättare att ta itu med saker som knakat i fogarna har jag tänkt mig. Läkarna har tyckt samma sak och bett mig att se fram emot tiden efter strålningsbehandlingen och bett mig informera anhöriga om att hålla ut. Strålningen kommer att förgöra eventuella metastasrester och så kommer det bli som ett slags slut. Ett medecinskt slut på sjukdomen. Punkt. Finito och redo för ett nytt kapitel. Då har kroppen ställt in sig bättre på den höga levaxindosen också. Vilket jag ser fram emot.


Men just nu är jag arg för att jag inte hann eller fick visa dem som tvivlade innan de drog. Visa att jag faktiskt vill och ska bli mig själv igen och att det är något jag kämpar med dagligen.

K som i...


Frasseliten!

 

Frasse när han var liten för tre år sedan! (Längst till höger om jag inte minns fel)

 

 


Mönster.

 

Tentan är gjord, kändes ok!

Nu ska jag dammsuga och torka golvet. "För på fredag ska man städa, det gör varenda tant"


Woho nu blir det breda bilder!


Färgrester som vaknade till liv.

 

När jag målar akvarell är jag sån som kladdar och blandar i blandkoppar och i locket på akvarellådan. En vacker dag fick jag för mig att jag verkligen borde rengöra lådan. Jag tog och målade en bild av de blandade färger som fanns i locket på asken och i blandkopparna. Såhär blev den.

 

Nu tillbaka till sista pluggpasset för idag!


Det går åt rätt håll.

En minipaus i plugget! Hittade ett block när jag flyttade och sen organiserade allt i nya lägenheten. Fullt med klotter men jag visar ändå.

Klockan åtta ska jag lägga bort böckerna och se någon film. Hur länge som helst orkar man ju inte.

 

 

 

 

 

 


Tre teckningar från kladd och kluddblocket.

 

 

Jag pluggar till tentan imorgon. Just nu sitter jag och kollar igenom gamla tentor.


Perfekt filmkväll!

Imorse skrev jag ju om att jag drömde en läskig dröm. Mer specifikt handlade det om en mörk kvinna (med dreadlocks, ja nu är jag skraj för dreadlocks) som ville sticka mig med någon slaggs nål med en sladd. (antagligen har jag varit på för mycket provtagningar på sjukhuset det senaste) Ändå knepigt att jag sen går och ser en film (Inception) med liknande händelser i som min dröm. Hela filmen bygger på drömmar föresten. Ja mer ska jag inte säga om filmen mer än att jag kanske måste erkänna att jag fortfarande har en liten crush på Leonardo Di Caprio, ända sen Titanic.

En teckning från i somras och en mardröm från inatt.

 

 

 

 

 

Min fasters hus.

 

Jag drömde en dröm inatt. Den ville aldrig ta slut kändes det som och jag minns att jag tänkte i drömmen att jag drömmer väl inte nu.  Jag gjorde fler förösk att ta reda på om det var en dröm. Inget lyckades. En mardröm var det absolut. Så lycklig jag var sen när jag vaknade. Allt hade varit så verkligt.

Försöker förtränga den med apelsinjuice, en tallrik musli med vaniljyoghurt och nu ska jag börja plugga. Tenta på fredag!


Hundar.

 

Fina illustrationen jag vann hos Karin i våras hänger inramad och fin i min nya lya.

 

 


Från min balkong ser jag regnbågen.


Saltö.

Till lunch åt vi rödspätta med bästa potatismoset. Så fruktansvärt gott att man tror man drömmer.

Matstället ligger mitt på en brygga och man beställer genom en lucka. Sen sitter man på bryggan och äter medan båtar av alla möjliga slag tuffar förbi.

(Jag kanske inte ens ska nämna att det började spöregna efter dessa bilder och vi fick flytta in under taket men det gjore inte så mycket alls.)

 

 

Skönt att kunna sätta upp håret som annars lätt blir ett irritationsmoment så fort det blåser ute.

 

 


Biogodis.

Igår blev det Grown ups på bio. Jag dansade in till stan i en mjuk sidenklänning. Skönt att skratta loss ordentligt. Nu på morgonen har jag varit duktig och läst i flera timmar till tentan på fredag.

När man köper godis i den här staden kan man få en burk att ha godiset i. Väldigt sött.

 

 

De som överlevde till idag. Men inte mer.


Fredagsfrukost.Vaknade och var sådär hemskt varm och svettig. Termometern visade 27 och 31. Sommaren är inte slut än konstaterade jag och klev in i duschen och drog på vattnet åt det blå. Min frukost imorse blev morotsbröd med kalkonskivor och avokado. Samt gurka och persilja, och herbamare örtsalt såklart! Honungsyoghurt till som var otippat god. Bredvid ligger tentaboken beredd.

Enkla linjer i en svart liten ram.Alla mina förut så tomma ramar är fyllda av mina bilder. Har tagit tag i inramningar nu efter flytten. Sorterat slängt och valt. Vissa tycker antagligen att det är lite skrytsamt med sin egen konst på väggarna men det bryr jag mig inte ett dugg om.

Armbandsberlock och Clivia minata.

 

När man flyttar hittar man saker. Jag hittade en akvarell som jag gjorde förra hösten, minns så väl novembermörkret utanför och min kopp te bredvid.

Har alltså flyttat till en liten söt etta och börjar nu komma i ordning så smått. Tyvärr är det usla förvaringsmöjligheter i den här lägenheten (men det är nog också det enda dåliga) Utsikten är fantastisk och jag tröttnar aldrig. Men utsikten får ni se en annan dag nu måste jag ut ett ärende till.


Rosenknopp.

 

Det är rosornas tid nu. Rosdoft efter en regnskur kan vara det finaste som finns.


Mitt tåg till lund var försenat en timme o...

20100816 (MMS)

Mitt tåg till lund var försenat en timme och det har varit massa krångel med resan. Fick vänta i Kristianstad men tiden gick fort eftersom en vän skyndade sig ner till stationen och höll mig sällskap till tåget gick. Fick färdkost dessutom! Så himla snällt. Tack fina du!


Om

Min profilbild

RSS 2.0